Bannerbilleder Basisservice 2024 (1)

Hjulskifte hos Andersen Biler

- hurtigt og nemt

Få hjulskifte og kør med vinterdæk eller sommerdæk

Når sæsonerne skifter, bør hjulene på din bil gøre det samme - derfor tilbyder vi hjulskifte hos Andersen Biler. Men hvordan ved du, hvornår tiden er inde til at få skiftet til sommerdæk eller vinterdæk? Er det egentligt også nødvendigt og hvad siger lovgivningen? Læs mere herunder og se i videoen, hvordan hjulskifte fungerer hos os.

Hvorfor skal jeg skifte til vinterhjul?

Selvom Danmark nogle gange har milde vintre, så plejer der altid at komme dage med sne og is, hvilket betyder spejlglatte veje. Generelt får vi mange dage, hvor temperaturen er i nærheden af eller under frysepunktet, og her er det decideret farligt at køre med sommerdæk. Vi anbefaler at man booker sig et hjulskifte, for at opnå et bedre vejgreb på glatte og kolde veje, mindske risikoen for at skride ud i sving og næsten halvere sin bremselængde.

Hvornår skal jeg skifte til vinterhjul?

Mange kender til udfordringerne på vejene, når det bliver gråt udenfor og vinteren banker på døren. Dette er også hvorfor ventetiden på værkstederne bliver betydelige længere. Men at få foretaget hjulskift for tidligt, for at undgå trængslen, vil koste mere på benzinbudgettet og slide dine vinterdæk hurtigere end sommerdækkene.

Så det kan ikke anbefales at du skifter alt for tidligt, også selvom både brændstoføkonomien og kørekomforten ved vinterdæk er blevet væsentlig forbedret i de seneste par år. Så når vejrudsigten begynder at snige sig ned på en 5-7 grader eller derunder nogle dage i træk, så er det nu, at man skal booke sig en tid til hjulskifte, så man kan få de nye hjul på inden frosten rigtigt sætter sig ind.

Hvorfor skal jeg skifte til sommerhjul?

Allerede ved de 7 varmegrader virker sommerdæk bedre end vinterdæk. Du får bedre bremselængde på våd vej, bedre vejgreb på tør vej og så slides dine sommerdæk også mindre. I modsætning til sommerdæk så er gummiblandingen i vinterdæk ikke fremstillet til høje temperaturer, hvorfor dine vinterdæk langt hurtigere slides ned, hvis du kører på dem i varmere temperaturer.

Hvornår skal jeg skifte til sommerhjul?

Det er ofte i løbet af april, at der er travlt med hjulskifte på værkstederne, når vi skal til at have sommerdæk på. Andersen Biler holder hjulskifteweekend med udvidet åbningstider den sidste weekend i april. Hold øje med temperaturen – og book dit hjulskifte i god tid, så du undgår trængslen!

Du bestiller tid online til hjulskifte her

Prisen for hjulskift: 495 kr.

Pris for hjulskift inkl. dækopbevaring: 990 kr.

Ofte stillede spørgsmål om hjulskifte

  • Ja, slip for besværet og lad os opbevare dine dæk på vores dækhotel. Vi opbevarer dem køligt, mørkt og tørt, da det er de bedste forhold for dækkene og kan være med til at forlænge deres levetid.

  • Dækskifte er udskiftningen af selve dækket, der sidder på fælgen. Dette skal normal gøres når dine dæk er slidt ned eller punkteret. Et hjulskifte er når man skifter et helt hjul, hvilket vil sige udskiftning af et dæk der er monteret på en fælg.

  • Loven siger minimum 1,6 mm men f.eks. FDM anbefaler minimum 3 mm. Efter 5 års tid burde man regelmæssigt en gang om året få sine dæk kontrolleret på værkstedet. Og uanset slitage, burde de udskiftes efter 10 år fra fremstillingsdatoen. Kig efter DOT-mærkningen på siden af dækket for at se fremstillingsdatoen.

  • Muligvis, dog anbefaler vi at du lader en mekaniker gøre det, da man nemt kan komme til at montere hjulene forkert.

    Nyere biler har en føler siddende i fælgen, som måler dæktrykket også kaldet en TPMS-ventil. Denne skal kalibreres korrekt på et værksted med det rette udstyr. Derudover er mange faktorer i monteringen, som gør, at du risikerer at køre mindre sikkert eller mindre brændstoføkonomisk, hvis det bliver gjort forkert.

  • Nej, der er ingen lovgivning i Danmark om, at man skal have vinterdæk på, på trods af den fare man udsætter sig selv og sine medtrafikanter for. Men til gengæld er der lov omkring det i flere andre lande i Europa, heriblandt flere af vores nabolande. Både Sverige, Norge, Finland og Tyskland har lovgivning på området med forskellige datointervaller, hvor vinterdæk er påkrævet.

  • Ifølge en undersøgelse lavet af Rådet for Større Dæksikkerhed så var det 11 % af bilerne, der kørte rundt på sommerdæk i uge 4 i 2018.

    Så der er altså 300.000 danskere, der er til fare for sig selv og andre.

Er det ved at være tid til hjulskifte til sommerdæk?


Hør, hvad Kjeld mener.

Kom til

Hjulskifte-
weekend

den sidste weekend i april og den sidste weekend i oktober.

Rigtig gode tilbud til dig og din bil

To gange om året åbner Andersen Biler dørene op i en hel weekend, hvor vi står klar til at skifte dine hjul og gøre din bil klar til den kommende sæson. Det er altid den sidste hele weekend i april og den sidste hele weekend i oktober.

Nogle uger før åbner vi op for værkstedstiderne, som kun må bruges til bookning af hjulskifte. På den måde kan vi nå at servicere så mange som muligt af vores kunder, så de kommer ud på vejene med de rigtige hjul.

Vi har som regel også rigtig gode tilbud på SUVO undervognsbehandlinger i disse weekender. Hør mere om dette hos dit lokale Andersen Biler værksted til hjulskifteweekenden.

 

Hvem bliver indkaldt?

Vores system indkalder automatisk de kunder, som først fik skiftet dæk ved sidste hjulskifte-weekend, til det kommende hjulskifte. Da vi har langt over 30.000 hjulskiftekunder, er det ikke muligt at skifte hjul for alle kunder i de pågældende weekender.

Til gengæld kan du booke allerede nu, hvis du kan lide at være ude i god tid. Du kan enten ringe eller skrive til dit foretrukne værksted, når du vil booke en tid til dit næste hjulskifte.

Du finder vores værksteder her: