Bannerbillede 03 2024

4-hjulsudmåling
- Sporing og justering af dine hjul

Oplev mindre slid og flere kilometer på literen

En forkert sporing på ens hjul slider mere på dæk og benzinøkonomi, end de fleste er klar over. Sporingen ryger, når du f.eks. kører for hurtigt over en høj kantsten eller et hul. Føles det bagefter, som om bilen trækker til siden af sig selv eller at rattet ikke svinger tilbage efter et sving, så er skaden desværre sket.

På Andersen Biler værkstederne udmåler og justerer vi styretøjet med det nyeste computerudstyr. Det sikrer en fuldstændig korrekt sporing og retningsstabilitet. Dette giver både bedre benzinøkonomi, større sikkerhed i trafikken og længere levetid for dækkene.

Er du i tvivl om din bil er sporet korrekt, eller har du spørgsmål om 4-hjulsudmåling og sporing, så er du velkommen til at kontakte eller besøge dit lokale Andersen Biler værksted.

Skal vi finde en god pris til dig?

Udfyld felterne, så kontakter vi dig og laver et uforpligtende tilbud.

4-hjulsudmåling hos Andersen Biler

En forkert sporing på ens hjul slider mere på dæk og benzinøkonomi, end de fleste er klar over.

Bliv klogere på 4-hjulsudmåling i videoen.

Hvad
er 4-hjulsudmåling og sporing?

Ved en 4-hjulsudmåling og sporing kontrollerer vi, at bilens fire hjul og styretøj har de korrekte indstillinger i forhold til bilproducentens specifikationer. Alle fire hjul skal monteres, så de sidder vinkelret mod vejen, og samtidig skal både forhjulene og baghjulene sidde parallelt mellem hinanden.

Vi benytter en udmålingsmaskine, der med det samme afslører, om der er behov for justeringer. I tilfælde af at bilen ikke holder tolerancerne, laver vi de nødvendige justeringer, så bilens køreegenskaber igen bliver optimale.

Hvornår
har min bil brug for en 4-hjulsudmåling og sporing?

Vi anbefaler at man får lavet en 4-hjulsudmåling og sporing af bilen ca. en gang om året.

Dog også hvis man har haft en påkørsel af en kantsten eller ramt et større hul i vejen.

Se også hvilke 5 tegn man skal kigge efter, som kunne betyde at det er tid til en 4-hjulsudmåling.

Hvorfor
skal min bil have en 4-hjulsudmåling og sporing?

En påkørsel af en kantsten eller hvis du kører over et hul i vejen, kan det være nok til at rykke på din hjulindstilling. Hvis dette er sket, kan du risikere at ødelægge andre komponenter på bilen.

Når hjulene kører skævt i forhold til hinanden, øger det dækkenes rullemodstand hvilket giver færre kilometer på literen. Samtidig gør det også at dine dæk bliver hurtigere slidt, hvilket betyder at de skal oftere udskiftes. Så økonomisk er det en god investering at få foretaget en 4-hjulsudmåling og sporing med jævne mellemrum.

5 tegn på at din bil trænger til 4-hjulsudmåling og sporing

1

Din bil trækker til siden, når du slipper rattet på lige vej.

2

Dit rat står skævt på lige vej.

3

Bilen kører ustabilt og er svær at styre.

4

Rattet ryster under kørsel.

5

Dine dæk slides forskelligt på henholdsvis yder- og indersiden.

Mekaniker der kontrollerer en bils undervogn

Få din bils styretøj indstillet korrekt i dag

Styretøjet er en afgørende faktor i forhold til din bils sikkerhed, når du kører ude på vejene. Da der ikke skal meget til for at rykke på hjulvinklernes indstillinger, anbefaler vi at man regelmæssigt får sit styretøj kontrolleret.

Til kontrollen på vores lokale værksteder vil vi måle om bilens hjulvinkeler, er inden for fabrikken tolerancer. Hvis nogle af målepunkterne skulle vise sig at være røde, vil vi gennemgå resultaterne med dig og komme med vores anbefalinger. I de fleste tilfælde vil det være muligt at justere bilen, så den igen ligger inden for fabrikkens tolerancer.

Er du i tvivl eller tror du, at det er tid til en 4 hjuls udmåling? Book eller kontakt dit lokale værksted i dag.