Banner Aircondition Service

Aircondition service
Få dit airconditionanlæg serviceret

Book tid nu

Bliv godt kørende, med et velfungerende airconditionanlæg

Et aircondition service er vigtigt for dig som ønsker en fornøjlig og behagelig kørsel. Dit aircondition- og klimaanlæg giver ikke kun et godt indeklima i bilen året rundt, men det forebygger også mug- og skimmeldannelse, som der især er risiko for om vinteren, hvor der er store temperaturudsving i bilen. Dit klimaanlæg eller airconditionanlæg har derfor brug for både at blive efterset og rengjort regelmæssigt, men også at påfyldt kølemiddel.

Tommelfingerreglen er, at et anlæg årligt kan tabe op til 10 % af dets kølemiddel. Hvis mængden af kølemiddel er for lille, bliver kølemidlet for varmt, og olien slides. Det betyder en ringere effektivitet og nedslidning af anlægget med dyre omkostninger til følge. Derfor er det ikke blot fornuftigt, men også vigtigt at du får dit anlæg serviceret minimum hvert andet år. Har du forsømt dit klima- eller airconditionanlæg?

Bliv klar til både kulde og varme! 

Tegn på defekt klima- og airconditionanlæg

Hvis du oplever følgende i forbindelse med bilens aircondition- eller klimaanlæg, er det på tide med et airconditionservice.

1

Dug fjernes langsomt

2

Uregelmæssig eller langsom køling

3

Systemet støjer

4

Anlægget køler kun i den ene side

Det er som udgangspunkt nødvendigt at lave et airconditionservice i forbindelse med en fejlfinding, når et klima- eller airconditionanlæg ikke fungerer. Derfor er det en god idé, hvis du jævnligt booker tid til et airconditionservice – for eksempel i forbindelse med hjulskifte eller et traditionelt service. Derved undgår du de dyre reparationer på længere sigt.

Pris: kr. 995,-
ex. kølemiddel

Kræver dit AC-anlæg service?


Hør, hvad Mia fra Andersen Biler fortæller om et airconditionservice.

Hvorfor er et airconditionservice vigtigt?

Der er som nævnt flere gode grunde til at få tjekket din bils airconditionsystem. For det første taber et almindeligt airconditionsystem typisk 10 % af dets kølemiddel hvert år. Det er helt normalt, men det medfører forringet køleeffekt og kan på længere sigt give risiko for skade på kompressoren.

I samspil med kølemidlet findes nemlig en olie, som sørger for at smøre både pakninger og kompressor. Bliver kompressoren ikke smurt, vil den i sidste ende gå i stykker, og det vil resultere i en dyr reparation.

Det er altid billigere at forebygge end at reparere. Derudover giver et godt airconditionsystem bilen et godt indeklima og bidrager til en god brændstoføkonomi. De relativt få penge, som et airconditionservice koster, er dermed rigtig godt givet ud.

Helt kort kan man sige, at service af aircondition eller klimaanlæg giver følgende fordele:

  • Forlænger anlæggets levetid
  • Mindsker risikoen for skade på kompressoren
  • Fuld udnyttelse af anlægget mindsker brændstofforbruget
  • Forebygger mug- og skimmeldannelse

Hvad koster airconditionservice?

Uanset bilmærke og model ligger prisen på kr. 995,- ex. kølemiddel.

Mængden af kølemiddel, der skal påfyldes, varierer alt afhængig af bilmærke og model, men spændet på mængden af kølemiddel ligger som regel mellem 300 og 590 gram.

Det er også forskelligt, hvilket kølemiddel, der skal på bilernes anlæg. Det gængse kølemiddel (R134A) koster 1,25 kr. pr. gram, mens det nyere kølemiddel 1234YF koster 2,50 kr. pr. gram.

Ud fra en klimamæssig vurdering er det ikke længere været lovligt, at anvende R134A kølemiddel på bilmodeller, der er produceret fra 2017 og frem. Bilindustrien har i stedet valgt et nyt kølemiddel med den tekniske betegnelse R1234YF, som blandt andet er mere miljøvenligt.

Udover at være mere miljøvenligt er en anden forskel at R1234YF er brændbart og det kan derfor ikke benyttes på de nuværende maskiner, som i dag benytter R134A.

Har Kjeld brug for et AC-check?


Videoen taler sit eget sprog...

Bestil tid til airconditionservice

Så kan du være sikker på, at bilen kan køre køligt igennem sommeren – og varmt igennem vinteren!

Book tid nu