Om Andersen Biler Banner

Om Andersen Biler

Andersen Bilers historie

Begyndelsen

I 1963 etablerede Helge Andersen sig som selvstændig erhvervsdrivende. Via forskellige forretninger og en udlandstur, hvor han solgte biler hos Hansen Chevrolet i USA, slog han i 1972 dørene op til forretningen på Gammel Køge Landevej i Valby. Under opholdet i USA havde Helge Andersen fået kælenavnet Andy – den lille and. I forbindelse med etableringen af forretningen i Valby, kom anden igen frem i lyset, og siden da har den været synonym med Helge Andersen.

Nye tider

Martin Frykmann og Peter Selck, der kom fra henholdsvis bankverdenen og bilbranchen, blev i 2003 medejere af virksomheden, der samtidig flyttede til Herlev og Ballerup. Medejerskabet var første skridt i et planlagt generationsskifte, hvorefter Martin og Peter blev de eneste ejere. Sammen med de mange dygtige medarbejdere har de sat yderligere tryk på den udvikling, Helge Andersen påbegyndte i Valby.

Rundt om Andersen Biler A/S

1963: Helge Andersen etablerer sig som selvstændig erhvervsdrivende. Det bringer ham blandt andet til USA, hvor han sælger biler hos Hansen Chevrolet – og det er her, han får kælenavnet Andy, som sidenhen bliver til den lille and, Andy, der stadig er maskotten hos Andersen Biler i dag.

1972: Helge Andersen slår dørene op til sin egen forretning på Gammel Køge Landevej i Valby, hvor anden Andy bliver taget i brug som maskot på blandt andet klistermærker.

2003: Martin Frykmann og Peter Selck bliver medejere af virksomheden. Duoen har en fortid i henholdsvis bankverdenen og bilbranchen. Firmaet udvides med forretninger i Herlev og Ballerup, og medejerskabet er første skridt i et planlagt generationsskifte.

2009: Andersen Biler udvider med en Ford-forretning mere i Ballerup.

2013: Vi overtager Biler by Nordlund i Roskilde med Citroën og Suzuki og åbner også en Ford-forretning i København. Det er også året, hvor Helge Andersen fejrer sit 50-års jubilæum som selvstændig. Vi får ét fælles navn: Andersen Biler – og den lille, gule and bibeholdes naturligvis.

2014: Vi åbner forretning i Rødovre, hvor vi sælger Citroën og Nissan.

2015: Vi åbner en Nissan Concept Store i København og overtager Bilias Ford forretninger i både Gladsaxe og Taastrup. Vores Ford forretning på Nørrebro bliver opgraderet til Sjællands eneste Ford Store.

2016: Andersen Biler kommer på landkortet i Nordsjælland med overtagelsen af Kjærgaarden Autos to forretninger i Hillerød og Frederikssund, hvor vi sælger Ford og Nissan.

2017: Vi rykker ind i Holbæk, hvor vi overtager aktiviteterne i Autohuset Stormgaard og får blandt andet tilføjet Hyundai til vores portefølje. Andersen Biler overtager også Ford i Frederikssund fra Bjarne Nielsen.

2018: Den 1. september bringer vi Citroën til vores Holbæk-afdeling, og dermed er mærket tilbage i byen.

2021: Andersen Leasing bliver en del af moderselskabet, Andersen Biler A/S. Derudover åbner Andersen Biler en filial, som udelukkende har fokus på brugte biler. Filialen ligger på Energivej 20 i Ballerup.

2022: Den 1. februar udvider Andersen Biler A/S endnu en gang og får sin 15. filial, som samtidig er den første på Amager. Udvidelsen sker i forbindelse med, at Andersen Biler overtager Bjarne Pape A/S i Kastrup, som håndterer bilmærkerne Honda og Hyundai.

Nyt fælles navn

I forbindelse med fejringen af Helge Andersens 50 år som selvstændig valgte man at skifte til ét fælles navn - Andersen Biler - og naturligvis blev den lille, gule and bibeholdt. Andersen Biler beskæftiger i dag ca. 400 medarbejdere fordelt på i alt 15 forretninger.