Andersen Bilers historie

Begyndelsen

I 1963 etablerde Helge Andersen sig som selvstændig erhvervsdrivende. Via forskellige forretninger og en udlandstur, hvor han solgte biler hos Hansen Chevrolet i USA, slog han i 1972 dørene op til forretningen på Gammel Køge Landevej i Valby.

Under opholdet i USA havde Helge Andersen fået kælenavnet Andy – den lille and. I forbindelse med etableringen af forretningen i Valby, kom anden igen frem i lyset, og siden da har den været synonym med Helge Andersen.

Nye tider

Martin Frykmann og Peter Selck, der kom fra henholdsvis bankverdenen og bilbranchen, blev i 2003 medejere af virksomheden, der samtidig flyttede til Herlev og Ballerup. Medejerskabet var første skridt i et planlagt generationsskifte, hvorefter Martin og Peter blev de eneste ejere. Sammen med de mange dygtige medarbejdere har de sat yderligere tryk på den udvikling, Helge Andersen påbegyndte i Valby.

Begyndelsen af Andersen Biler

Vækst og udvidelser

Siden er der kommet flere forretninger til. I 2009 en Ford-forretning i Ballerup, og i 2013 blev Biler by Nordlund i Roskilde - med Citroën og Suzuki - overtaget. I 2013 blev også åbnet en Ford-forretning Rovsingsgade på Nørrebro i København, der i 2015 blev, og forsat er, Sjællands eneste Ford Store.

I 2014 åbnede forretningen i Rødovre, med Citroën og Nissan, og blev en del af porteføljen. I forlængelse heraf åbnede Nissan Concept Store i 2015 som nabo til Ford Store i København. Og i 2015 blev Bilias Ford-forretninger i Gladsaxe og Taastrup også en del af Andersen Biler.

I 2016 kom Andersen Biler på landkortet i Norsjælland med overtagelsen af Kjærgaarden Autos to forretninger i henholdsvis Hillerød med Ford og Nissan og Frederikssund med Nissan.

I juli 2017 var Andersen Biler også til at finde i Holbæk. Her blev aktiviteterne i Autohuset Stomgaard overtaget. I den forbindelse blev mærkerne Hyundai og Opel føjet til porteføljen. I december 2017 overtog Andersen Biler Ford i Frederikssund fra Bjarne Nielsen, og i forlængelse heraf blev Nissan-forretningen i Frederikssund pr. 1. februar 2018 flyttet til de nye lokaler på Vødlundsvej, der herefter huser Ford og Nissan og i alt 20 medarbejdere. Fra 1. september 2018 er Citroën føjet til vor Holbæk-afdeling, og dermed er mærket tilbage i byen.

Overtagelse af forretninger har været, og vil forsat være, en del af Andersen Bilers strategi. Herigennem opnås attraktive placeringer og en stærk og markedsrelevant mærkeportefølje, ligesom øget volumenog omsætning bidrager til at skabe et stærkt fundament for den fortsatte vækst og udvikling af Andersen Biler.

Nyt fælles navn

I forbindelse med fejringen af Helge Andersens 50 år som selvstændig valgte man at skifte til ét fælles navn - Andersen Biler - og naturligvis blev den lille, gule and bibeholdt.

Andersen Biler beskæftiger i dag ca. 400 medarbejdere fordelt på i alt 12 forretninger.

Anden Andy