Det første store trin på køreglæde stigen er et velfungerende airconditionanlæg. Men aircondition- og klimaanlæg giver ikke kun et godt indeklima, uanset temperaturen udenfor, de forebygger også mug og skimmeldannelse. Dette er der især risiko for om vinteren, hvor der er store temperaturudsving i bilen.

Dit klimaanlæg eller airconditionanlæg har brug for at blive efterset og rengjort regelmæssigt, samt få påfyldt kølemiddel. Tommelfingerreglen er at et anlæg kan tabe op til 10% af det kølemiddel der er på om året. Hvis mængden af kølemiddel bliver for lille, bliver kølemidlet for varmt og olien slides. Det betyder en ringere effektivitet og nedslidning af anlægget med dyre omkostninger til følge.

Det kan derfor være fornuftigt, at du får dit anlæg serviceret minimum hvert andet år.

Har du forsømt dit klima- eller airconditionanlæg? Book en tid på et af vores Andersen Biler værksteder nu.

Hvorfor er aircondition service vigtigt?

Der er flere gode grunde til at få tjekket din bils airconditionsystem. For det første taber et almindeligt airconditionsystem 10% af sit kølemiddel hvert år. Det er helt normalt, men det medfører forringet køleeffekt og kan på længere sigt give risiko for skade på kompressoren.

Sammen med kølemidlet kører der nemlig en olie med rundt, der skal sørge for at smøre pakninger og kompressoren. Hvis kompressoren ikke bliver smurt, vil den i sidste ende gå i stykker, og det vil resultere i en dyr reparation.

Det er altid billigere at forebygge end at reparere en skade. Ovenikøbet giver et godt airconditionsystem bilen et godt indeklima og bidrager til en god brændstoføkonomi. De få penge, et airconditionservice koster hos Andersen Biler, er altså rigtig godt givet ud.

Helt kort kan man sige, at service af aircondition eller klimaanlæg giver disse fordele:

  • Forlænger anlæggets levetid
  • Mindsker risikoen for skade på kompressoren
  • Fuld udnyttelse af anlægget mindsker brændstofforbruget
  • Forebygger mug og skimmeldannelse
  • Nyt pollenfilter giver bedre indeklima

 

Hvad er prisen på aircondition service?

Uanset bilmærke eller model ligger prisen på kr. 995,- ex. kølemiddel.

Da det varierer meget i mængden af kølemiddel, alt efter hvilket bilmærke eller model der er tale om, varierer den samlede pris for aircondition service med kølemiddel også. Spændet på mængden af kølemiddel ligger som regel på mellem ca. 300gr – 590gr.

Det er også forskelligt, hvilket kølemiddel der skal på bilerne. Det gængse kølemiddel (R134A) koster 1,25,- pr. gram, mens det nyere kølemiddel 1234YF koster 2,50,- pr. gram.

Ud fra en klimamæssig vurdering, har det for bilmodeller produceret fra 2017 og frem, ikke længere været lovligt, at anvende det det stadig mest anvendte kølemiddel R134A. Der er herefter, af bilindustrien valgt et nyt kølemiddel med den tekniske betegnelse R1234YF.

Udover at være mere miljøvenligt er en anden forskel at R1234YF er brændbart og det kan derfor ikke benyttes på de nuværende maskiner, som i dag benytter R134A.

Bestil tid til aircondition service

Så kan du være sikker på, at bilen kan køre køligt igennem sommeren og varmt igennem vinteren.