Jeep Avenger - Vinderen af Årets Bil i Europa 2023

Årets Bil i Europa
Car of the Year 2023

Kåring af Årets Bil i Europa 2023

Årets Bil i Europa 2023 er blevet kåret - og vinderen blev Jeep Avenger!

Feltet med 27 bilmodeller, der alle kæmpede om at blive årets bil i Europa 2023, blev i november skåret ned til syv. De har nu alle være igennem en sidste afstemningsrunde og vinderen blev offentliggjort ved en ceremoni på Bruxelles Motorshow fredag den 13. januar.

Feltet af biler er lidt anderledes end de syv finalister fra Årets Bil i Danmark 2023, som blev kåret for ca. halvanden måned siden. Der er kun tre gengangere med, nemlig Nissan Ariya, Toyota bZ4X og vinderen VW ID. Buzz.

De syv europæiske finalister var:

 

Jeep Avenger – Vinderen!

læs mere...

VW ID. Buzz

læs mere...

Nissan Ariya

læs mere...

Kia Niro

læs mere...

Renault Austral

læs mere...

Peugeot 408

læs mere...

Subaru Solterra/Toyota bZ4X

læs mere...

Jeep Avenger fakta

Dette er den første 100% elektriske Jeep, som stadig har det Jeep er kendt for: stor frihøjde og et design, der tillader kørsel hen over ret store ujævnheder. Dens interiør er digitalt, moderne og kombinerer følelsen af frihed med høj funktionalitet og tilslutningsmuligheder.

5-dørs SUV

Rækkevidde: Op til 400 km.

Længde: 4,084 meter

Priser fra: Ukendt

Fik 1. pladsen med 328 point

 

Jeep Avenger
VW ID. Buzz - Finalist til Årets Bil i Danmark 2023

VW ID. Buzz

VW ID. Buzz er den første fuldt elektrisk konstruerede minibus fra Volkswagen. Den er en nyfortolkning af det klassiske folkevognsrugbrød, men med større rumlighed, lavt støjniveau og ny teknologi.

Karosseri: 5-dørs minibus

Rækkevidde: Op til 417 km.

Længde: 4,712 meter

Priser fra 489.995 kr.

Fik 2. pladsen med 241 point

 

Nissan ARIYA fakta

Den længe ventede Nissan ARIYA har et futuristisk design og kører desuden udelukkende på el. SUV’en byder på lang rækkevidde, et enormt modelprogram og en imponerende anhængervægt på helt op til 1500 kg.

Karosseri: 5-dørs SUV

Rækkevidde: Op til 520 km.

Længde: 4,595 meter

Priser fra 402.000 kr.

Fik 3. pladsen med 211 point

 

Nissan Ariya - Finalist til Årets Bil i Danmark 2023
Kira Niro EV

Kia Niro fakta

Du kan få Kia Niro som en 100 % elektrisk bil eller som en plug-in hybrid, der både kører på el og benzin. Uanset hvad du vælger, vil du kunne nyde godt af en rummelig og moderne bil med lækre features, en række avancerede sikkerhedsteknologier og stor udstyrspakke som standard. Som elbil har den kun én batteristørrelse med en rækkevidde på op til 460 km. Så du kan blot læne dig tilbage og opleve en behagelig kørsel – uden rækkeviddeangst.

Karosseri: 5-dørs SUV

Rækkevidde: Op til 460 km.

Længde: 4,420 meter

Priser fra: 339.900 kr. (324.900 kr. som PHEV)

Fik 4. pladsen med 200 point

 

Renault Austral fakta

Austral er den eneste ikke-opladelige bil af de syv. Den kan fås med Renaults E-TECH Full hybrid teknologi eller 12V mild hybrid. Den byder på masser af plads, mange sikkerhedssystemer og en toplækker kabine.

Udenpå har den en iøjnefaldende og robust front, en karakteristisk lyssignatur og elegante linjer understreget af et skinnende sort tag.

Karosseri: 5-dørs SUV

Brændstofforbrug (fuld hybrid): ca. 26,3 km/l

Længde: 4,510 meter

Priser fra: Ukendt.

Fik 5. pladsen med 163 point

 

Renault Austral
Peugeot 408

Peugeot 408 fakta

Den nye 408 er lidt lavere end en traditionel SUV og lidt højere end en hatchback. Peugeot beskriver den selv som en blanding mellem en SUV, hatchback og sedan. Den har et meget unikt og innovativt look, som gør at den skiller sig ud fra mængden.

Indvendigt findes den nyeste generation af Peugeot i-Cockpit med kompakt rat, 10" digitalt display og meget mere.

Peugeot 408 kommer til Danmark primært som en plugin-hybrid. Du vil kunne vælge imellem to plug-in hybridmotorer med hver deres elektriske rækkevidde og hestekræfter.

Karosseri: 5-dørs SUV/hatchback

Elektrisk rækkevidde: Op til 63 km.

Længde: 4,687 meter

Priser fra: Ukendt.

Fik 6. pladsen med 149 point

 

Subaru Solterra / Toyota bZ4X fakta

Subaru Solterra og Toyota BZ4X er stort set identiske, derfor betragtes de som én kandidat.

Solterra eller bZ4X er en elektrisk kompakt crossover SUV og er den første elbil fra Toyota, der er verdens største bilproducent. Den byder på fine pladsforhold i kabinen, hurtigtreagerende køreegenskaber og så kan den fås med 4-hjulstræk.

Karosseri: 5-dørs SUV

Rækkevidde: Op til 513 km.

Længde: 4,690 meter

Priser fra 397.990 kr.

Fik 7. pladsen med 133 point

 

Toyota bZ4X - Finalist til Årets Bil i Danmark 2023
En flot landevej med solnedgang

Juryen bag ”European Car of the Year”

Juryen bag Car of the Year kåringen består af motorjournalister fra hele Europa heriblandt én fra Danmark.

Kåringen blev etableret i 1964 af en gruppe europæiske biltidsskrifter og har fundet sted hvert år siden da. Første gang den europæiske kåring fandt sted var det Rover 2000, der løb med sejren.

Alle bilmodeller, lanceret i året før prisen uddeles, kan deltage. Bilmodellerne behøver ikke være europæiske, men de skal være tilgængelige for salg i mindst fem europæiske lande.

Årets bil i Europa 2022

Kia EV6 slog konkurrenterne og vandt den præstigefyldte titel i 2022 med 279 point. Den sydkoreanske SUV skilte sig bl.a. ud med sit batteri med stor kapacitet og ultrahurtig opladning. I forhold til dens konkurrenter var den mere afbalanceret, mere raffineret i opsætningen, mere attraktiv i designet og havde en finish af højere kvalitet.

Efter Kia EV6 kom Renault Mеgane E-Tech på en andenplads og Hyundai IONIQ 5 en tredjeplads, mens biler som Peugeot 308, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E og Cupra Born fulgte bagefter.

EV6 kan både fås med baghjulstræk eller firhjulstræk, den stærkeste motor er på 325 hk og det største batteri giver den en rækkevidde på op til 528 km. Men som det er med mange populære elbiler, er EV6 desværre i skrivende stund udsolgt og kan derfor ikke bestilles.

Kia EV6 - Årets bil i Europa 2022