Grøn skov

Kør mod en mere elektrisk fremtid

Elbiler & plug-in hybrider

UDFORSK DET ”GRØNNE” UNIVERS

Velkommen til Andersen Bilers green tech område

Her kan du blive klogere på fremtidens biler, deres teknologi, opladningsinfo og meget andet. Du kan tilmed booke et møde med en af vores green tech specialister, som kan forklare dig meget mere og hjælpe dig på vej mod en mere elektrisk fremtid i en vores højteknologiske biler.

Book et ”elektrisk” rådgivningsmøde

Vil du gerne blive klogere på dine muligheder og den nye bilteknologi?

Udfyld kontaktoplysningerne, og bliv kontaktet af din lokale Andersen Biler forhandler, så I kan aftale en tid til mødet.

Dine data bliver kun brugt i forbindelse med bookningen af rådgivningsmødet. Vi opfordrer dig til at læse hele vores privatlivspolitik.

Find din nye, elektriske bil

Dit bilvalg begynder her

Vi har også elektriske varebiler

Få en tidssvarende virksomhedsprofil i dag

Vi har også det største udvalg af elektrificerede brugte biler!

Uanset hvilken bil du leder efter, er der tit mange penge at spare ved at købe en lettere brugt model. Det er her, vi kommer ind i billedet. Andersen Biler har nemlig et af de største udvalg af brugte biler – også brugte el- og hybridbiler.

Få styr på begreberne

Hvad er en brintbil?

En brintbil bruger brint som brændstof i modsætning til benzin eller diesel. Bilen drives af en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle i stedet for et batteri. Derved skal bilen ikke lades op, men tankes med brint fra en brinttankstation.

Med en brintbil har du omtrent samme rækkevidde og mobilitet som med en almindelig bil. Det tager kun 3-5 minutter at tanke bilen, og så er den fuldstændig CO2-neutral under kørsel med vand som det eneste udslip.

Hvad er en elbil (EV)?

Elektriske biler har en elmotor, der drives af et batteri. Dermed tanker du bilen op, når du lader dit batteri op. Det sker via en offentlig ladestander, en privat ladeboks eller via en almindelig stikkontakt.

Elbiler har normalt en kortere rækkevidde end almindelige benzin og dieselbiler. Teknologien bliver dog hele tiden forbedret, og de fleste biler kan køre langt over 270 km på én opladning. Det tager længere tid at lade en elbil op end at tanke en almindelig bil. Ladetiderne bliver dog også løbende forbedret, og de fleste elbiler kan lades op til 80% på under en halv time med en ladestander (100 kW).

Hvad er en plug-in hybridbil (PHEV)?

Med plug-in hybridbil får du det bedste fra begge verdener, da bilen både kan køre på el og brændstof. Plugin-hybriden har et større batteri end en hybridbil, men et mindre batteri end en elbil. Den kan ligesom en elbil lades op, men den oplader også sig selv, når benzinmotoren startes, og når bilen bremser.

De nuværende plugin-hybrider kan typisk køre omkring 50 km udelukkende på el og har en samlet rækkevidde, der svarer til det, en almindelig benzinbil kan præstere og nogle gange endnu mere.

Hvad er en hybridbil (HEV)?

Hybridbilen skifter automatisk mellem at køre på benzin/diesel og el og skal ikke oplades med kabel. Bilen har et mindre højvoltsbatteri og kører typisk ikke så langt på el ad gangen. Den oplader sig selv, når forbrændingsmotoren startes, og når bilen bremser. Du behøver altså ikke at ændre på dine kørevaner.

Du får størst glæde af hybridteknologien ved bykørsel, hvor der er mange stop-start. Her vil elmotoren få bilen til at køre langt på literen.

Hvad er en mild hybridbil (MHEV)?

En mild hybridbil har en mindre elmotor, som hjælper forbrændingsmotoren. Både ved lave hastigheder eller når den holder stille, kan forbrændingsmotoren slukke sig selv, og 48V-startergeneratoren genstarter forbrændingsmotoren igen efter behov. Batteriet genoplades automatisk, og den skal altså ikke tilsluttes en ekstern strømkilde.

En mild hybrid er mere brændstofeffektiv og har lavere udledninger af CO2 end samme bil i ren diesel eller benzin på grund af den ekstra hjælp fra elmotoren.

Ladeboks til hjemmet

Vi har sammensat en optimal og komplet ladeløsning til vores kunder der ejer en el- eller plug-in hybridbil.

Kona Electric der oplades derhjemme

 

Opladning derhjemme

Langt de fleste elbilsejere får en ladeboks installeret i forbindelse med deres køb af elbil eller plug-in hybrid. Hos Andersen Biler har vi lavet en samlet løsning, som både består af en ladeboks og en dertilhørende serviceaftale. Derudover har vi forskellige samarbejdspartnere, der alle tilbyder opsætning af ladeboks og forskellige ladepakker til fordelagtige priser.

De fleste elbilers opladning sker derhjemme, fordi det typisk er den billigste og nemmeste løsning, medmindre ens arbejdsgiver tilbyder gratis opladning på arbejdspladsen.

Mand der oplader sin SUV på farten

 

Opladning på farten

Når du er på farten, findes der flere offentlige ladestationer, hvor du kan oplade din bil. Nogle tilbyder standardopladning, mens andre tilbyder hurtigladning. De offentlige ladestationer er ikke nødvendigvis udstyret med et ladekabel, så det skal du selv medbringe.

Der findes forskellige betalingsmuligheder alt efter udbyder, og om man benytter en brik eller en app på telefonen. Man kan desuden bruge en app, som gælder for flere udbydere.

Momorkabel der kan bruges til opladning i nødtilfælde

 

Opladning med ''mormorkabel''

Du kan også ganske enkelt tilslutte hjemme-ladekablet i en almindelig husholdningsstikkontakt. Den mulighed anses dog som en nødløsning, da en sådan ladning maksimalt må benyttes i cirka to timer på grund af risikoen for overophedning af husets elinstallation. Samtidig er dette også den langsomste ladeløsning.

Hvis du har en plugin-hybrid, bør du ikke nødlade, men i stedet glæde dig over, at bilen har to drivlinjer og kan køre på benzin i stedet for el.

Køreglæden starter med automatgear!

Normalt betaler man mange tusinde kroner ekstra for at få automatgear i en almindelig benzin eller dieselbil, men for alle elbiler, hybridbiler og plug-in hybridbiler er automatgear standard.

For nogle bilister kræver det lidt tilvænning, men når du først har mærket den lækre jævne acceleration og slipper for at koble ud og skifte gear konstant ved bykørsel og i myldretidstrafikkens kø, vil du ikke længere ønske dig et manuelt gear.

Automatgearet i en Ford Mustang Mach-e

.