Automatgearet inde i en bil

Brugt bil med automatgear
Find din her!

Biler med automatgear er i høj kurs

Leder du efter en brugt bil med automatgear? Så er du ikke den eneste, men du er kommet til det rigtige sted.

Danskerne har nemlig i voldsom grad taget automatgear til sig. Inden for 10 år er automatgear gået fra at være et eksklusivt og dyrt ekstraudstyr i mellemklassebiler, til at være noget over halvdelen af de danske biler på vejene har.

Bilfabrikanterne har også fulgt med trenden. Mange flere modeller tilbydes med automatgear og nogle kan ikke fås uden. Elbiler og plug-in hybrid biler har altid automatgear, hvilket naturligvis også påvirker automatgear-statistikken. Typisk har de ingen gearkasse, da elmotoren fungerer effektivt, lige meget hvor hurtigt den drejer.

Du skal helt over i en mild-hybridbil, før du finder elmotorer i kombination med en manuel gearkasse.

Da de fleste bilproducenter planlægger at udskifte alle deres biler til elektriske indenfor den næste række år, kan netop elbiler være med til at give det endelige dødsstød til manuelle gear.

Hos Andersen Biler har vi heldigvis mange brugte biler med automatgear til salg.

Hvad er så godt ved automatgear?

En af de største fordele ved automatgear, vil du opleve ved bykørsel og kø. Slip for konstant at skulle skifte gear og finde koblingspunkt. Brug i stedet tiden på at koncentrere dig om trafikken. Det er også mere bekvemt, da du hverken skal betjene en gearstang eller en ekstra pedal.

Væksten i automatiske gear forstærkes muligvis også af at fartpilot og adaptiv fartpilot også breder sig kraftigt. Automatgear og fartpilot er nemlig en fantastisk kombination.

Nyere biler kan selv styre hastigheden fra høj fart og helt ned til nul. Nogle biler kan også selv sætte i gang efter stilstand, f.eks. ved kø kørsel. Generelt spiller automatgear godt sammen med mange af de nyere komfort- og sikkerhedssystemer.

Hvis du ikke regner med at have bilen i hele dens levetid, vil automatgear være med til at holde brugtvognsværdien oppe, da den vil være mere eftertragtet ved et salg.

De få ulemper ved automatgear, er at bilerne som regel koster lidt mere, og at det er svært at skifte tilbage til manuelt gear efter at have oplevet bekvemmeligheden ved automatgear.

 

Automatgearet inde i en Volvo XC60

Interiøret og automatgearet i en topudstyret Volvo XC60. 

Se alle Volvo biler med aut. gear her.

Automatgear i en Hyundai Santa Fe

Interiøret og automatgearet i en Hyundai Santa Fe. 

Se Hyundai Santa Fe her.

Se merprisen for automatgear på vores nye biler

Andelen af biler solgt med automatgear har også ramt de bilmærker vi forhandler hos Andersen Biler. Alle bilmærker på nær Citroën har oplevet en stor stigning i salget af biler med automatgear i de seneste 10 år.

Eftersom efterspørgslen på automatgear er vokset, har vi opdateret alle vores nye biler, hvor automatgear er en mulighed, med dens merpris. På den måde kan du hurtigt afkode den reelle pris for bilen du ønsker – med automatgear.

 

Og vinderen er…

Merprisen for automatgear varierer meget både blandt mærker og modeller, men i gennemsnit er den heldigvis blevet meget mindre de seneste år.

Den mindste merpris blandt vores nye biler for automatgear lød på 15.000 kr.

Få finansieret din næste bil med automatgear

Vi tilbyder finansiering af brugte og nye biler både med og uden udbetaling.