Vejhjælp 01

VEJHJÆLP... HAR JEG DET?

Find ud af hvordan du er dækket

Hvordan ved jeg, om jeg har vejhjælp?

Det er altid rart at være godt dækket når du kører i din bil. Men har du vejhjælp hvis uheldet er ude?
Inden du starter motoren, kan det godt svare sig at undersøge, om du er dækket af gratis vejhjælp. Derfor har vi samlet en nem oversigt, som gør dig klogere.

Du kan enten have vejhjælp i forbindelse med din kaskoforsikring, eller også kan du være dækket fra importøren. Uanset hvad, er det en god idé at vide hvordan du er dækket.

 

Gratis vejhjælp med fra importøren

Der er gratis vejhjælp med i fra mange importører, når du køber ny bil. Der er dog forskel på hvor længe de gælder, og hvor meget de dækker. Vi har lavet en oversigt over vejhjælp fra de mærker vi forhandler.

Kaskoforsikring med vejhjælp

Hvis du har kaskoforsikring, vil du som oftest have fuld dækning i udlandet – husk dog altid at få det bekræftet hos dit forsikringsselskab, da dækningerne kan variere! Her vil vejhjælpen hjælpe med at bugsere din bil til nærmeste værksted, eller hele vejen hjem til Danmark hvis det skulle være nødvendigt.
Hvis du kommer ud for et uheld i udlandet, hvad enten du kører bil, motorcykel eller bil med campingvogn, kan du som er dækket af kaskoforsikring kontakte ordningen ”SOS International – Rødt kort”. Denne ordning dækker dog ikke fritrækning hvis du er kørt fast i sne, mudder, sand eller andet.

Du kan downloade app’en "Rødt kort" eller kontakte alarmcentralen direkte på tlf.: +45 70 10 50 50

Vejhjælp uden kaskoforsikring

Har du ikke en kaskoforsikring, men har vejhjælp via en anden ordning, skal du kontakte alarmcentralen i din vejhjælpsordning, hvis uheldet er ude. Er du i udlandet, skal du være opmærksom på, at du ikke kan få transporteret bilen tilbage til Danmark, uden at have en kaskoforsikring.

  

Skal du på kør-selv-ferie?

Så er vejhjælp et must-have. Skulle uheldet være ude når i er afsted, vil i være stillet bedst muligt ved at have vejhjælp. Husk at vælge et, der også er gældende uden for Danmark, hvis du ikke har en kaskoforsikring.

FDM anbefaler

Skulle du være med i et færdselsuheld i udlandet, vil FDM anbefale at du noterer:

  • Ulykkestidspunkt og lokation.
  • Navn og adresse på modparten
  • Nummer på modpartens bil
  • Forsikringsselskab og policenummer på modparten
  • Navn og kontaktoplysninger på evt. vidner
  • Kopi af politirapport, hvis politiet er involveret
  • Fotodokumentation af ulykkesstedet, skader og omgivelser omkring

Derudover er det en god idé at udfylde en uheldsrapport. Sådan en kan du finde her: Hent og print en uheldsrapport

Kilde: https://fdm.dk/alt-om-biler/koer-selv-ferie/bliv-klar-til-ferien/uheld-paa-koer-selv-ferien