Suzuki Jimny - Bilen set om natten

Suzuki Jimny - vores sjoveste 4x4

Med syv mærker i stalden kan det være svært at favorisere en model over andre - men når alt kommer til alt, så er vores Suzuki Jimny i hvert fald den mest iøjefaldende firehjulstrækker, vi har i øjeblikket! 

Herunder skal vi se nærmere på Suzuki Jimny gennem tiden - men lad os begynde med den nuværende model i videoform!

Jimny 1970 

Jimny er dog ingen nyhed, for den charmerende offroader har faktisk været i stald hos Suzuki siden 1970, og siden da er der solgt millioner af eksemplarer til mere end 170 lande i verden. Udviklingen af den første Jimny begyndte i 1968, og den endte med at veje kun 600 kilo og have 25 hestekræfter. 

Dengang lød betegnelsen i øvrigt LJ.

Første generation Suzuki Jimny fra 1970
Anden generation Suzuki Jimny fra 1981

Jimny 1981 

Anden generation af Jimny så dagens lys i 1981, og her ændrede betegnelsen sig til SJ. Nu var der større motor i spil - og flere hestekræfter. SJ fik flere modelbetegnelser knyttet til sig - herunder Samurai.

Pludselig udsprang en ny størrelse - også med firehjulstræk. Det blev til endnu en bestseller, som vi bedst kender under navnet Vitara - en model der kom med både tre og fem døre, og som så dagens lys for første gang i 1988.

Jimny 1998 

Efter en pause dukker Jimmy igen op - og denne gang hedder året 1998. Nu er alt nydesignet - og teknologien har også fået et gevaldigt løft. Føreren kan sågar frit vælge mellem to- og firehjulstræk under kørslen. 

Tredje generation Suzuki Jimny fra 1998
Suzuki Jimny fra 2018 med hvide plader

Jimny 2018  

Tiden går - og flere Suzuki modeller med firehjulstræk ser dagens lys - det gælder blandt andet Suzuki SX4 og Ignis samt en række modeller, der ikke kommer til Danmark. 

I 2018 sker det! Jimny lander på alverdens veje i en hel ny variant, der tager verden med storm. Store som små - og vi forstår hvorfor! Forvent alt fra AllGrip Pro 4WD, reduktionsgear, automatisk nødbremse, DAB+ radio, Bluetooth og et hav af muligheder for ekstraudstyr. 

I dag fås Suzuki Jimny udelukkende som van - men af og til som brugt bil på hvide plader. 

Har du behov for en Suzuki på hvide plader, er der heldigvis nok at komme efter.

Er du mere til en brugt Suzuki?