Ford Fiesta til privatleasing

Farvel til Fiesta
- modellen skal på evig siesta

En epoke er forbi

Den er god nok. En epoke er forbi. Det er nemlig meldt ud, at Ford stopper deres produktion af Ford Fiesta. Modellen er og bliver en vaskeægte Ford-kending, for den har faktisk været i produktion siden 1976. hvor den så lyset og al verdens veje for første gang.

Fiesta har faktisk været ledende i sit segment, og modellen har betaget millioner af billister gennem årene. Faktisk er der solgt over 22 millioner eksemplar siden lanceringen og frem til Fiesta siestaen i 2023. Det er året, hvor Ford har meldt ud, at produktionen stopper.

Faktisk blev visionerne til Fiesta allerede påbegyndt i 1972, hvor dæknavnet lød “Project Bobcat”. Missionen? At skabe en ny, lille bil til verdensmarkedet. Den mission var i øvrigt i høj kurs hos Henry Ford II.

I 1973 raser oliekrisen i verden, og der bliver sat ekstra skub i projekt Bobcat for at imødekomme en forventet efterspørgsel til en brændstoføkonomisk bil.

Resten er vel nærmest historie. Det blev til titler som “Årets bil”, “Bedst sælgende bil”, sportsmodeller og racerløbet Fiesta ST Cup for nu at nævne en brøkdel af modellens milepæle.

Kan du slet ikke få nok at Fiesta? Og er du nostalgisk anlagt? Så skal du med på en Ford Fiesta tidsrejse herunder, hvor vi har fundet VHS-maskinen og lysbilledkarrusellen frem (så godt som i hvert fald).

Men hvad så nu - og hvad med dig?

Når en bildør lukkes, åbnes en anden, og Ford har selvfølgelig nyt i vente. Vi ved ikke al verden, men vi tør godt love, at det involverer strøm.

Men hov - sandsynligheden for at du, et familiemedlem eller en bekendt har kørt Ford Fiesta er stor. Måske har du endda handlet hos Andersen Biler? Eller fået din Fiesta serviceret eller repareret hos os? I så fald vil vi gerne sige tak. Men ikke farvel. Nærmere på gensyn.

 

Er du til en brugt Fiesta?

Det forstår vi fint. Herunder kan du se vores nuværende brugte.