7. august 2017 15:01:00

Den nye persondataforordning

Lovgivningen omkring behandling af persondata skærpes med virkning fra d. 25. maj 2018.

Har du modtaget en mail fra os fornyligt hvor vi spørger om et samtykke? Så kan du roligt trykke på linket. 

Har du ikke, så læs med herunder og bliv en smule klogere på den nye persondataforordning, også kaldet GDPR. 

Hvad indebærer den nye persondatalov? 

Den generelle forordning om databeskyttelse, der gælder fra d. 25. maj 2018, er en række nye og ensartede databeskyttelsesregler, der er gældende for alle virksomheder og organisationer inden for EU, samt for globale virksomheder, som behandler personlige oplysninger om personer indenfor EUs grænser. 

Selvom mange af principperne bygger på de nuværende EU-databeskyttelsesregler, er GDPR bredere med flere foreskrevne regler og medfører store bøder ved manglende overholdelse. Eksempelvis kræver den i højere grad samtykke til brug af nogle typer data og udvider den enkeltes rettigheder med hensyn til adgang til og flytning af dennes data. Den fastlægger desuden betydelige håndhævelsesbeføjelser, så en virksomheds tilsynsmyndighed kan gå efter bøder på op til 4 % af den samlede årlige indtægt for visse overtrædelser.


Hvad er persondata?

Persondata er de oplysninger, der knytter sig til en bestemt person, som enten direkte eller indirekte kan identificere dig som person. Det kan være dit navn, telefonnummer, adresse eller din e-mail. Du kan læse mere om hvilke oplysninger vi gemmer omkring dig som kunde i vores persondatapolitik


Hvad kommer det til at betyde for dig?

I sidste ende bliver det heldigvis meget lettere for dig som kunde, at vælge hvem der må kontakte dig og hvilke persondata du har delt med de pågældende virksomheder. Som kunde hos Andersen Biler, betyder det, at vi kan kontakte dig med relevant information om bl.a.:

• Serviceindkaldelse på din bil

• Hjulskifte

• Rustinspektion

• Opdateringer af bilens software (eksempelvis kortdata til GPS).

• Gode tilbud og kundearrangementer

Har vi ikke din accept inden d. 25. maj kan vi desværre ikke længere sende dig e-mails vedrørende serviceindkaldelser, hjulskiftekampagner, påmindelse om rustinspektion, forbrugertips, opdatering af bilens software, specialtilbud, events og konkurrencer.

Har du spørgsmål til noget af det ovenstående, er du meget velkommen til at sende en e-mail til os på kundeservice@andersenbiler.dk 

De Bedste hilsner

Andersen Biler