Navigation
Icon

Hvem er vi?

Små gule ænder i bagruden – siger det dig noget? Det er os. En forretning med masser af traditioner og historie – og mere end 50 år i bilbranchen.

Andersen Biler

Historien

I 1963 etablerer Helge Andersen sig som selvstændig erhvervsdrivende. Via forskellige forretninger og en udlandstur, hvor han sælger biler hos Hansen Chevrolet i USA, slår han i 1972 dørene op til forretningen på Gammel Køge Landevej i Valby.

Under opholdet i USA får Helge Andersen kælenavnet Andy – den lille and. I forbindelse med etableringen af forretningen i Valby, kommer anden igen frem i lyset, og siden da har den lille and været synonym med Helge Andersen.

Nye tider

Martin Frykmann og Peter Selck bliver i 2003 medejere af virksomheden, som samtidigt blev flyttet til Herlev og Ballerup. De kom fra en partner i bank- og finansieringsbranchen samt en kollega i bilbranchen. Medejerskabet er starten på et planlagt generationsskifte. Sammen med de mange dygtige medarbejdere har de sat ekstra tryk på den udvikling, Helge Andersen startede i Valby.

Efter generationsskiftet er de eneste ejere af virksomheden.

Vækst og udvidelser

Der er siden kommet flere forretninger til – i 2009 en ny Ford-forretning i Ballerup, 2013 blev Biler By Nordlund – Citroën & Suzuki i Roskilde overtaget. Juli 2013 åbnede endnu en ny Ford-forretning i København, der igen fik Ford til byen, på adressen Rovsingsgade 78 på Nørrebro. Februar 2014 blev dørene slået op for en ny Nissan og Citroen forretning i Rødovre. I januar 2015 åbnede Nissan Concept Store - som nabo til Ford - på Rovsingsgade 78a. Efter Bilias konkurs overtog Andersen Biler de to filialer  i Tåstrup og Gladsaxe. 

Med overtagelsen af Kjærgaardens Autos to bilhuse i henholdsvis Frederikssund og Hillerød, er Andersen Biler nu Danmarks største Nissan forhandler og Sjællands største Ford forhandler.  

Andersen Biler beskæftiger nu over 300 medarbejdere på i alt 11 afdelinger beliggende i: Ballerup, Gladsaxe, Frederikssund, Herlev, Hillerød, København, Roskilde, Rødovre og Taastrup.

Velkommen hos Andersen Biler.

Andersen gul and
Andersen Ford